SukkaFinlandia 2020

SukkaFinlandia sukkien neulomiskilpailu järjestettiin kolmannen kerran, tänä vuonna osallistuin itse ensimmäistä kertaa. Kilpailussa neulotaan kuudet villasukat, lisäksi alussa on lämmittelysukat ja lopussa jäähdyttelysukat. Yhteensä siis kahdeksat parit sukkia. Sukat täytyy saada valmiiksi ennen seuraavan sukan julkistamista eli etappia. Eteneminen raportoitiin lähettämällä vaaditut kuvat sukista kilpailun järjestäjälle.

Itselläni oli kärkisijojen sijaan tavoitteena osallistuminen, ei niinkään nopeus. Kaikki sukat valmistuivat tavoiteajassa, kuitenkaan ei maaliin päästy ilman haavereita: muutaman kerran piti kerroksia purkaa ja tehdä uudelleen. Yksi välinerikkokin tapahtui, kun koira söi yhden bambupuikon.LÄMMITTELYSUKKA
Ohje julkaistiin itsenäisyyspäivänä klo 10 ja valmista piti olla loppiaisena klo 9, jolloin varsinainen kisa alkoi. Tässä sukassa oli selkeästi pisin neulomisaika.
Lankana ohuempi fingering-vahvuinen lanka kahta eri väriä (kirjava vaalea ja tummanharmaa), puikot 3 mm.
ETAPPI 1
Ohje julkaistiin 6.1. klo 9, valmista piti olla 17.1. klo 16. Lankana vähän paksumpi sport-vahvuinen lanka ja 3,5 mm puikot. Malli sisälsi sekä palmikoita, että pitsiosioita.ETAPPI 2
Ohje julkaistu 17.1. klo 16, valmista 26.1. klo 10 mennessä. Ohut fingering-vahvuinen lanka ja 2,5 mm puikot. Koristeluun sai upotettua hyvin pieniä jämälankakeriä.


Tässä mallissa itselleni uutta oli intarsian tekeminen suljetussa neuleessa.

ETAPPI 3
Ohje julkaistu 26.1. klo 10, valmista 7.2. klo 16 mennessä


Näissä sukissa yhdistyi kirjoneule, pienet palmikot ja helmikoristelu, jossa helmet lisättiin neulottaessa.
Tätä sukkaa tehdessä opin uuden tavan tehdä kantapään sekä kärkikavennukset. Kummatkin tavat vaikuttivat sen verran kivoilta, että jatkossakin näitä voi käyttää "perinteisten" rinnalla.
Lanka on fingering-vahvuista, puikot 2,5.


ETAPPI 4
Ohje julkaistu 7.2. klo 16, valmista 17.2. klo 12 mennessä.Sukat tehtiin fingering-paksuisesta langasta 2,5 mm puikoilla. Yksityiskohdat muodostuvat pienistä palmikkokierrosta.


ETAPPI 5
Ohje julkaistu 17.2. klo 12, valmista 28.2. klo 16.

Näiden sukkien kanssa palattiin jälleen kirjoneuleen pariin. Sukkien erikoisuutena oli jälkikäteen tehtävät kirjailut silmukoita jäljentäen. Lanka on sport-vahvuinen, puikot 3 ja 3,5.

ETAPPI 6
Ohje julkaistu 28.2. klo 16, valmista 8.3. klo 24. Lankana fingering-vahvuinen ja puikot 2,5 mm. Koristelukirjailussa käytetty paksumpaa lankaa.


Uutta tässä oli Roositud-tekniikan käyttö koristelussa, sekä kantapään kavennuksen tekeminen kiilana kantapään alla.

JÄÄHDYTTELYSUKKA
Ohje julkaistu 8.3. , ei määräaikaa. Sukka aloitettu, mutta tämän kanssa otan rauhallisemmin. Kuva valmiista sukista tulee myöhemmin.


Ohje on tehty looppaamalla (=pitkillä pyöröpuikoilla neulottavaksi) tehtäville sukille, sen sijaan testaan näissä sukissa joululahjaksi saatuja Addin Sockwonder-minipyöröpuikkoja.


Tuli kunnon pino sukkia, nyt nämä riittää hetkeksi omiin tarpeisiin.Aiemmin ei ole tullut tehtyä seitsemää paria sukkia (+jäähdyttelysukat) neljässä kuukaudessa. Nyt sukan teko saisi hetkeksi jäädä tauolle, mutta tuli luvattua tehdä vielä parit tilaussukat 😉.


-H

Kommentit

Suositut tekstit