Yhteisöllistä neulontaa kalistellen

Neulonta, tai käsitöiden tekeminen yleensäkään, ei ole enää yksinäistä itsestään tekemistä, vaan somen myötä on tullut osaksi jopa maailmanlaajuista yhteistä tekemistä. Oletko itse koskaan osallistunut yhteisneulontaan eli KAL:iin  (KAL = knit along)?
Näissä iso porukka neuloo (tai virkkaa, kehrää jne) samaa mallia ja julkaisee kuvia edistymisestä. Monesti näissä ohjeet julkaistaan osissa ennalta ilmoitetun aikataulun mukaan.

Itse aina välillä innostun KALeista, mutta kuten aika usein käy en ehdi muiden kiireiden takia yhteisneulonnan aikataulussa, vaan projektit valmistuu jälkijunassa. Näin tälläkin kertaa, kun osallistuin Elämä on runo -peiton neulontaan. Itse hyppäsin mukaan marraskuun lopulla ja nyt on jotain mitä esitellä.

Työ käynnissä. Kuvassa myös toisen siskon tekemä yarn bowl eli lankakulho.


Poiketen ohjeesta valitsin langaksi kaksi eri liukuvärjättyä vironvilla -lankaa ja kuviot valkoisella vironvillalla.



Paloja on yhteensä 35 kappaletta, jokaista mallikuviota viisi palaa. Erilaisia mallikuvioita oli seitsemän erilaista.


Kun palat oli valmiina, alkoi asettelu ja palojen yhteenliittäminen. Palojen tekeminen oli hauskaa, mutta olen aina inhonnut niiden liittämistä. Tästä syystä neulon villapaidatkin AINA ilman ommeltavia saumoja, tästä aiheesta ehkä jossain vaiheessa myöhemmin lisää.



Tässä ohjeessa oli kuitenkin hyvä vinkki palojen yhdistämiseen virkkaamalla. Tämä olikin oikein hyvä liittämistapa ja siitä jäi kaunis koristeraita palojen väliin.




Peiton reunaan vielä i-cordilla reunus sekä virkaten koristeraita. Viimeistelynä kulmiin tupsut.

Valmiin peiton koko on noin 135 cm x 95 cm, tämän kanssa on mukava käpertyä sohvan nurkkaan.



Näiden kirjoneulepalojen tekeminen oli itsellekin yllätyksenä erittäin mukavaa ja mukaansatempaava. Lisäksi kotikriitikko antoi heti palautetta, että torkkupeittojen pitää olla isompia. Toisaalta torkkupeittoja ei koskaan voi olla liikaa, joten näistä syistä heti alkoi uuden suunnittelu. Seuraavana voisi olla Persian tile - tyylinen kuusikulmaisista paloista muodostuva peitto. Lankaahan on jo varastosta valmiina.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit