Karviaishillo, -hyytelö ja curdSain äitiltä karviaisia ja pitihän niistä tehdä jotain herkkua. Sen jälkeen siis, kun niitä oli syönyt mahansa täyteen sellaisenaan.

Tein karviaisista hyytelöä, hilloa ja curdia.

Aloitin keittämällä karviaiset pehmeäksi.
Laita karviaiset kattilaan ja peitä vedellä siten, että ne peittyvät suurinpiirtein. Keittele karviaisia keskilämmöllä, kunnes ne alkavat pehmentyä ja hajota itsekseen.
Hyytelö:
Siivilöi keitetyt karviaiset ja laita kattilaan pelkästään liemi. Karviaisten kuorista ja siemenistä voit tehdä hilloa seuraavan ohjeen mukaan. Huom! Jos haluat tehdä myös curdia, säästä nesteestä osa, esim. 2,5dl. 
Lisää karviaismehuun hillo- ja marmeladisokeria annostuksen mukaan ja keittele muutama minuutti. Itse teen hyytelöstä melko pehmeää, mutta voit säätää sokerin määrää sen mukaan kuinka jämäkkää hyytelöstä haluat. Kaada puhtaaseen, kuumalla vedellä lämmitettyyn lasipurkkiin. Anna jäähtyä hieman ennen kuin siirrät purkin jääkaappiin.Hillo:
Laita kattilaan siivilöinnistä jääneet kuoret ja siemenet. Lisää hieman vettä, jotta seos löystyy. Lisää hillo- ja marmeladisokeria sen verran, että maku on itsellesi sopiva ja keitä muutama minuutti. Hillo ei sinällään tarvitse paljoakaan jämäköittämistä, joten voit kyllä jättää veden ja hillo- ja hyytelösokerin lisäämisen ja lisätä vain kuoriseokseen tavallista sokeria makusi mukaan. 
Kaada sose lämmitettyyn lasipurkkiin, anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.

Curd:
Curd on ihanan kermainen ja kirpeän makea tahna, jota voi käyttää kakuissa, pullien ja viinereiden täytteenä tai vaikkapa leivän päällä. Tästä ohjeesta tulee melko paljon curdia, joten säädä määrää itsellesi sopivaksi:
5dl karviaismehua
3 rkl perunajauhoja
2dl sokeria tai makusi mukaan
5 isoa kananmunaa tai 6 pientä
150g voita

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta koko ajan sekoitellen keskilämmöllä. Keitä kunnes seos hieman paksunee ja muuttuu paksun vaniljakastikkeen oloiseksi. Kaada valmis curd lasipurkkiin ja anna jäähtyä ennen jääkaappiin laittoa. Kommentit

Suositut tekstit