Perinnetekstiilit nykyaikaan

Mummon perintönä olen saanut useita erilaisia tekstiilejä ja kudonnaisia, joille ei löydy käyttöä niiden alkuperäisessä tarkoituksessa. Esimerkkinä tällaisesta on villainen raanu. Itselläni ei ole paikkaa, johon raanun voisi ripustaa, kuitenkaan en halua tätä poiskaan heittää. Ideoita miettiessä ja etsiessä löysin Pinterestistä kuvia, joista muun muassa vanhoista räsymatoista oli tehty esimerkiksi patjan suojuksia.  Olohuoneen lattiatyyny kaipasikin jotain uutta, joten tältä pohjalta lähdettiin liikkeelle.Raanu on juuri sopivan kokoinen lattiantyynyn päälle. Mallailun ja sovittelun jälkeen löytyi  sopiva kohta, joten ei muuta kuin ompelemaan sivusaumoja kiinni. Tähän käytin luonnonvalkoista kalalankaa, jonka pyrin kiristämään niin kireällä, ettei näy sivusaumassa.


Kun kummatkin sivut oli ommeltu, lisäsin avoimeen reunaan napit. Ja tietenkin näitä varten täytyi tehdä sopivat lenkit.Napit jää tyynyssä reunuksen alle  piiloon, valitsin kuitenkin tyyliin sopivat puunapit.


Tyynyssä on kaksi erilaista värimaailma: punapohjainen tai keltavoittoinen. Tilanteen mukaan voi valita sopivan värisen.Koska mummomme oli tosi ahkera kutomaan, niin näitä perintotekstiilejä löytyy enemmänkin. Pienemmistä ryijyistä on tullut tehtyä sohvatyynyt, joiden sisällä voi kätevästi säilyttää varapeittoja ja tyynyjä.


Kommentit

Suositut tekstit